Surowe podroby z kurczaka
1. Surowe podroby z kurczaka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podroby z kurczaka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,14 g białka,
- 1,14 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podroby z kurczaka ma w 100 g 5,04 g tłuszczów, w tym:
- 1,54 g tłuszczów nasyconych,
- 1,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 236 mg cholesterolu.
2. Surowe podroby z kurczaka – jakie ma witaminy?
Surowe podroby z kurczaka to produkt zawierający 13,10 mg witaminy C, 2,880 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe podroby z kurczaka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,82 mg witaminy B2,
- 6,21 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,70 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 276 µg witaminy B9,
- 9,40 µg witaminy B12.
3. Surowe podroby z kurczaka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podroby z kurczaka ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 5,40 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 184 mg fosforu,
- 227 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 3,39 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 54,1 µg selenu.
4. Surowe podroby z kurczaka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 25 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 127 kcal | 31,8 kcal |
Białko | 18,14 g | 4,54 g |
Węglowodany | 1,14 g | 0,29 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,04 g | 1,26 g |
Tłuszcze nasycone | 1,54 g | 0,39 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,28 g | 0,32 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,26 g | 0,32 g |
Cholesterol | 236 mg | 59,0 mg |
Witamina C | 13,10 mg | 3,28 mg |