Trwa ładowanie...

Surowe podroby z kurczaka

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowe podroby z kurczaka
Surowe podroby z kurczaka (Flickr)

1. Surowe podroby z kurczaka – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe podroby z kurczaka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 18,14 g białka,
  • 1,14 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe podroby z kurczaka ma w 100 g 5,04 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 1,54 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,26 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 236 mg cholesterolu.

2. Surowe podroby z kurczaka – jakie ma witaminy?

Surowe podroby z kurczaka to produkt zawierający 13,10 mg witaminy C, 2,880 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe podroby z kurczaka zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,82 mg witaminy B2,
  • 6,21 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 2,70 mg witaminy B5,
  • 0,36 mg witaminy B6,
  • 276 µg witaminy B9,
  • 9,40 µg witaminy B12.

3. Surowe podroby z kurczaka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe podroby z kurczaka ma w sobie:

  • 10,00 mg wapnia,
  • 5,40 mg żelaza,
  • 17,00 mg magnezu,
  • 184 mg fosforu,
  • 227 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 3,39 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 54,1 µg selenu.

4. Surowe podroby z kurczaka - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 25 g (1 sztuka, 450 g)
Wartość energetyczna 127 kcal 31,8 kcal
Białko 18,14 g 4,54 g
Węglowodany 1,14 g 0,29 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 5,04 g 1,26 g
Tłuszcze nasycone 1,54 g 0,39 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,28 g 0,32 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,26 g 0,32 g
Cholesterol 236 mg 59,0 mg
Witamina C 13,10 mg 3,28 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze