Surowe podudzie z indyka (samo mięso)
1. Surowe podudzie z indyka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podudzie z indyka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 118 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podudzie z indyka (samo mięso) ma w 100 g 3,97 g tłuszczów, w tym:
- 1,07 g tłuszczów nasyconych,
- 1,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Surowe podudzie z indyka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowe podudzie z indyka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 20,0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 17,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe podudzie z indyka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 5,00 mg witaminy B3,
- 75,6 mg witaminy B4,
- 1,10 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,90 µg witaminy B12.
3. Surowe podudzie z indyka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podudzie z indyka (samo mięso) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,18 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 158 mg fosforu,
- 220 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 87,0 mg sodu, 3,12 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 21,2 µg selenu.
4. Surowe podudzie z indyka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 118 kcal | 100 kcal |
Białko | 20,5 g | 17,44 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,97 g | 3,38 g |
Tłuszcze nasycone | 1,07 g | 0,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,16 g | 0,99 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,07 g | 0,91 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |