Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra)
1. Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 161 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,08 g białka,
- 0,11 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 9,20 g tłuszczów, w tym:
- 2,46 g tłuszczów nasyconych,
- 3,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,97 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 92,0 mg cholesterolu.
2. Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 14,00 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 2,50 µg witaminy K.
Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 4,84 mg witaminy B3,
- 52,8 mg witaminy B4,
- 1,03 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,53 µg witaminy B12.
3. Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 163 mg fosforu,
- 211 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 106 mg sodu, 1,86 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,2 µg selenu.
4. Surowe podudzie z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 133 g (1 podudzie, ze skórą) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 161 kcal | 214 kcal |
Białko | 18,08 g | 24,0 g |
Węglowodany | 0,11 g | 0,15 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,20 g | 12,24 g |
Tłuszcze nasycone | 2,46 g | 3,27 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,72 g | 4,95 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,97 g | 2,61 g |
Cholesterol | 92,0 mg | 122 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |