Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne)
1. Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,41 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) ma w 100 g 3,71 g tłuszczów, w tym:
- 0,95 g tłuszczów nasyconych,
- 1,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) – jakie ma witaminy?
Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 2,90 µg witaminy K.
Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,20 mg witaminy B3,
- 56,7 mg witaminy B4,
- 1,10 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,51 µg witaminy B12.
3. Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,76 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 174 mg fosforu,
- 225 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 114 mg sodu, 2,05 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 21,8 µg selenu.
4. Surowe podudzie z kurczaka (samo mięso ciemne) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 130 g (1 podudzie, ze skórą) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 116 kcal | 151 kcal |
Białko | 19,41 g | 25,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,71 g | 4,82 g |
Tłuszcze nasycone | 0,95 g | 1,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,33 g | 1,73 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,85 g | 1,11 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 116 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |