Surowe ryby jesiotrowate
1. Surowe ryby jesiotrowate – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe ryby jesiotrowate w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,14 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe ryby jesiotrowate ma w 100 g 4,04 g tłuszczów, w tym:
- 0,92 g tłuszczów nasyconych,
- 1,94 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,69 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.
2. Surowe ryby jesiotrowate – jakie ma witaminy?
Surowe ryby jesiotrowate to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 210 µg RAE witaminy A, 0,50 mg witaminy E, 412 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Surowe ryby jesiotrowate zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 8,30 mg witaminy B3,
- 56,0 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 2,20 µg witaminy B12.
3. Surowe ryby jesiotrowate – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe ryby jesiotrowate ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,70 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 211 mg fosforu,
- 284 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 0,42 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 12,60 µg selenu.
4. Surowe ryby jesiotrowate - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 89,3 kcal |
Białko | 16,14 g | 13,72 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,04 g | 3,43 g |
Tłuszcze nasycone | 0,92 g | 0,78 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,94 g | 1,65 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,69 g | 0,59 g |
Cholesterol | 60,0 mg | 51,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |