Trwa ładowanie...

Surowe ryby o białym mięsie

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowe ryby o białym mięsie
Surowe ryby o białym mięsie (Flickr)

1. Surowe ryby o białym mięsie – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe ryby o białym mięsie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 134 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 19,09 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe ryby o białym mięsie ma w 100 g 5,86 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 0,91 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,15 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.

2. Surowe ryby o białym mięsie – jakie ma witaminy?

Surowe ryby o białym mięsie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 36,0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 478 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Surowe ryby o białym mięsie zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,14 mg witaminy B1,
  • 0,12 mg witaminy B2,
  • 3,00 mg witaminy B3,
  • 65,0 mg witaminy B4,
  • 0,75 mg witaminy B5,
  • 0,30 mg witaminy B6,
  • 15,00 µg witaminy B9,
  • 1,00 µg witaminy B12.

3. Surowe ryby o białym mięsie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe ryby o białym mięsie ma w sobie:

  • 26,0 mg wapnia,
  • 0,37 mg żelaza,
  • 33,0 mg magnezu,
  • 270 mg fosforu,
  • 317 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 0,99 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 12,60 µg selenu.

4. Surowe ryby o białym mięsie - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 134 kcal 114 kcal
Białko 19,09 g 16,23 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 5,86 g 4,98 g
Tłuszcze nasycone 0,91 g 0,77 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,00 g 1,70 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,15 g 1,83 g
Cholesterol 60,0 mg 51,0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze