Surowe ryby o białym mięsie
1. Surowe ryby o białym mięsie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe ryby o białym mięsie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 134 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,09 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe ryby o białym mięsie ma w 100 g 5,86 g tłuszczów, w tym:
- 0,91 g tłuszczów nasyconych,
- 2,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.
2. Surowe ryby o białym mięsie – jakie ma witaminy?
Surowe ryby o białym mięsie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 36,0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 478 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Surowe ryby o białym mięsie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 3,00 mg witaminy B3,
- 65,0 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 1,00 µg witaminy B12.
3. Surowe ryby o białym mięsie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe ryby o białym mięsie ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 0,37 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 270 mg fosforu,
- 317 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 0,99 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 12,60 µg selenu.
4. Surowe ryby o białym mięsie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 134 kcal | 114 kcal |
Białko | 19,09 g | 16,23 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,86 g | 4,98 g |
Tłuszcze nasycone | 0,91 g | 0,77 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,00 g | 1,70 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,15 g | 1,83 g |
Cholesterol | 60,0 mg | 51,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |