Surowe sapote (owoc)
1. Surowe sapote (owoc) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe sapote (owoc) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,45 g białka,
- 32,1 g węglowodanów,
- 20,1 g cukrów,
- 5,40 g błonnika.
Surowe sapote (owoc) ma w 100 g 0,46 g tłuszczów, w tym:
- 0,17 g tłuszczów nasyconych,
- 0,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe sapote (owoc) – jakie ma witaminy?
Surowe sapote (owoc) to produkt zawierający 23,0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 2,11 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe sapote (owoc) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 1,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,72 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe sapote (owoc) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe sapote (owoc) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,78 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 26,0 mg fosforu,
- 454 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 7,00 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Surowe sapote (owoc) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 175 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 124 kcal | 217 kcal |
Białko | 1,45 g | 2,54 g |
Węglowodany | 32,1 g | 56,2 g |
Cukier | 20,1 g | 35,2 g |
Błonnik | 5,40 g | 9,45 g |
Tłuszcz | 0,46 g | 0,81 g |
Tłuszcze nasycone | 0,17 g | 0,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,10 g | 0,18 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,17 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 23,0 mg | 40,3 mg |