Surowe serca drobiowe
1. Surowe serca drobiowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe serca drobiowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 153 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,55 g białka,
- 0,71 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe serca drobiowe ma w 100 g 9,33 g tłuszczów, w tym:
- 2,66 g tłuszczów nasyconych,
- 2,37 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,71 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 136 mg cholesterolu.
2. Surowe serca drobiowe – jakie ma witaminy?
Surowe serca drobiowe to produkt zawierający 3,20 mg witaminy C, 9,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe serca drobiowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,73 mg witaminy B2,
- 4,88 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,56 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 72,0 µg witaminy B9,
- 7,29 µg witaminy B12.
3. Surowe serca drobiowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe serca drobiowe ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 5,96 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 177 mg fosforu,
- 176 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 6,59 mg cynku, 0,35 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 4,30 µg selenu.
4. Surowe serca drobiowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 6 g (1 serce) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 153 kcal | 9,33 kcal |
Białko | 15,55 g | 0,95 g |
Węglowodany | 0,71 g | 0,04 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,33 g | 0,57 g |
Tłuszcze nasycone | 2,66 g | 0,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,37 g | 0,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,71 g | 0,17 g |
Cholesterol | 136 mg | 8,30 mg |
Witamina C | 3,20 mg | 0,20 mg |