Surowe serce z indyka
1. Surowe serce z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe serce z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 140 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,70 g białka,
- 0,40 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe serce z indyka ma w 100 g 7,44 g tłuszczów, w tym:
- 1,92 g tłuszczów nasyconych,
- 2,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 225 mg cholesterolu.
2. Surowe serce z indyka – jakie ma witaminy?
Surowe serce z indyka to produkt zawierający 3,00 mg witaminy C, 82,0 µg RAE witaminy A, 0,31 mg witaminy E, 17,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe serce z indyka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 1,13 mg witaminy B2,
- 6,44 mg witaminy B3,
- 127 mg witaminy B4,
- 3,12 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 13,30 µg witaminy B12.
3. Surowe serce z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe serce z indyka ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 3,70 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 183 mg fosforu,
- 179 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 129 mg sodu, 3,21 mg cynku, 0,49 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 35,4 µg selenu.
4. Surowe serce z indyka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 24 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 140 kcal | 33,6 kcal |
Białko | 16,70 g | 4,01 g |
Węglowodany | 0,40 g | 0,10 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,44 g | 1,79 g |
Tłuszcze nasycone | 1,92 g | 0,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,05 g | 0,49 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,15 g | 0,52 g |
Cholesterol | 225 mg | 54,0 mg |
Witamina C | 3,00 mg | 0,72 mg |