Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej
1. Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,09 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej ma w 100 g 3,68 g tłuszczów, w tym:
- 1,00 g tłuszczów nasyconych,
- 0,52 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,65 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 119 mg cholesterolu.
2. Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,65 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,52 mg witaminy B1,
- 0,54 mg witaminy B2,
- 5,76 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,24 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 8,40 µg witaminy B12.
3. Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 3,29 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 204 mg fosforu,
- 277 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 94,0 mg sodu, 1,65 mg cynku, 0,41 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 10,90 µg selenu.
4. Surowe serce z jagnięciny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 119 kcal |
Białko | 18,09 g | 20,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,68 g | 4,16 g |
Tłuszcze nasycone | 1,00 g | 1,12 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,52 g | 0,58 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,65 g | 0,73 g |
Cholesterol | 119 mg | 134 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |