Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej
1. Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,52 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej ma w 100 g 3,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,86 g tłuszczów nasyconych,
- 0,53 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 124 mg cholesterolu.
2. Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 1,22 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,25 mg witaminy B1,
- 0,68 mg witaminy B2,
- 4,44 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,79 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 10,81 µg witaminy B12.
3. Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 4,38 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 209 mg fosforu,
- 275 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 1,51 mg cynku, 0,37 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 9,00 µg selenu.
4. Surowe serce z wołowiny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 119 kcal |
Białko | 18,52 g | 20,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,40 g | 3,84 g |
Tłuszcze nasycone | 0,86 g | 0,97 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,53 g | 0,60 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,58 g | 0,65 g |
Cholesterol | 124 mg | 140 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |