Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra)
1. Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 197 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 12,32 g tłuszczów, w tym:
- 3,28 g tłuszczów nasyconych,
- 4,97 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,86 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 70,0 mg cholesterolu.
2. Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 4,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,55 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,39 µg witaminy B12.
3. Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,26 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 240 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 1,54 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 22,4 µg selenu.
4. Surowe skrzydło z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 33 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 197 kcal | 65,0 kcal |
Białko | 20,2 g | 6,67 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,32 g | 4,07 g |
Tłuszcze nasycone | 3,28 g | 1,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,97 g | 1,64 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,86 g | 0,94 g |
Cholesterol | 70,0 mg | 23,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |