Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso)
1. Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 102 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,5 g białka,
- 0,14 g węglowodanów,
- 0,05 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) ma w 100 g 1,66 g tłuszczów, w tym:
- 0,54 g tłuszczów nasyconych,
- 0,49 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 54,0 mg cholesterolu.
2. Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 9,92 mg witaminy B3,
- 48,3 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,78 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,63 µg witaminy B12.
3. Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,54 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 236 mg fosforu,
- 242 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 206 mg sodu, 1,30 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,7 µg selenu.
4. Surowe skrzydło z indyka w roztworze (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 102 kcal | 86,7 kcal |
Białko | 21,5 g | 18,31 g |
Węglowodany | 0,14 g | 0,12 g |
Cukier | 0,05 g | 0,04 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,66 g | 1,41 g |
Tłuszcze nasycone | 0,54 g | 0,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,49 g | 0,42 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,48 g | 0,41 g |
Cholesterol | 54,0 mg | 45,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |