Trwa ładowanie...

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 227 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 18,86 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 16,85 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 7,18 g tłuszczów nasyconych,
  • 7,98 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,65 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 68,0 mg cholesterolu.

2. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,15 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,14 mg witaminy B2,
  • 4,34 mg witaminy B3,
  • 61,3 mg witaminy B4,
  • 0,64 mg witaminy B5,
  • 0,33 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 2,74 µg witaminy B12.

3. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 2,10 mg żelaza,
  • 19,00 mg magnezu,
  • 179 mg fosforu,
  • 330 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 7,30 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 19,90 µg selenu.

4. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 227 kcal 193 kcal
Białko 18,86 g 16,03 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 16,85 g 14,32 g
Tłuszcze nasycone 7,18 g 6,10 g
Tłuszcze jednonienasycone 7,98 g 6,78 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,65 g 0,55 g
Cholesterol 68,0 mg 57,8 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze