Trwa ładowanie...

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)
Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

1. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 160 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 21,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 8,29 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 3,61 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,36 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.

2. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,17 mg witaminy B2,
  • 4,80 mg witaminy B3,
  • 70,8 mg witaminy B4,
  • 0,72 mg witaminy B5,
  • 0,35 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 3,10 µg witaminy B12.

3. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 15,00 mg wapnia,
  • 2,27 mg żelaza,
  • 22,0 mg magnezu,
  • 201 mg fosforu,
  • 371 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 8,41 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,9 µg selenu.

4. Surowe steki z karkówki wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 160 kcal 136 kcal
Białko 21,3 g 18,11 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 8,29 g 7,05 g
Tłuszcze nasycone 3,61 g 3,06 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,09 g 3,48 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,36 g 0,31 g
Cholesterol 66,0 mg 56,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze