Trwa ładowanie...

Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa)
Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa)

1. Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,4 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) ma w 100 g 2,52 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 1,01 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.

2. Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,19 mg witaminy B2,
  • 6,59 mg witaminy B3,
  • 63,6 mg witaminy B4,
  • 0,37 mg witaminy B5,
  • 0,64 mg witaminy B6,
  • 4,00 µg witaminy B9,
  • 2,07 µg witaminy B12.

3. Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 1,37 mg żelaza,
  • 11,00 mg magnezu,
  • 222 mg fosforu,
  • 312 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 3,38 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 22,2 µg selenu.

4. Surowe steki z udźca wołowego bez kości (samo mięso, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 116 kcal 98,6 kcal
Białko 23,4 g 19,90 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 2,52 g 2,14 g
Tłuszcze nasycone 1,01 g 0,86 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,14 g 0,97 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,21 g 0,18 g
Cholesterol 62,0 mg 52,7 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze