Trwa ładowanie...

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 3,66 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 1,42 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,68 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,25 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.

2. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,23 mg witaminy B2,
  • 6,64 mg witaminy B3,
  • 65,1 mg witaminy B4,
  • 0,35 mg witaminy B5,
  • 0,64 mg witaminy B6,
  • 4,00 µg witaminy B9,
  • 1,65 µg witaminy B12.

3. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 2,35 mg żelaza,
  • 12,00 mg magnezu,
  • 220 mg fosforu,
  • 307 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 3,76 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 21,8 µg selenu.

4. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 127 kcal 108 kcal
Białko 23,5 g 19,97 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,66 g 3,11 g
Tłuszcze nasycone 1,42 g 1,21 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,68 g 1,43 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,25 g 0,21 g
Cholesterol 62,0 mg 52,7 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze