Trwa ładowanie...

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa)
Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa)

1. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 140 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 22,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 4,78 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 1,64 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,22 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.

2. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,20 µg witaminy K.

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,10 mg witaminy B1,
  • 0,16 mg witaminy B2,
  • 6,90 mg witaminy B3,
  • 94,8 mg witaminy B4,
  • 0,68 mg witaminy B5,
  • 0,67 mg witaminy B6,
  • 13,00 µg witaminy B9,
  • 1,89 µg witaminy B12.

3. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 20,0 mg wapnia,
  • 2,12 mg żelaza,
  • 25,0 mg magnezu,
  • 222 mg fosforu,
  • 352 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 4,29 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,6 µg selenu.

4. Surowe steki z wołowiny zrazowej górnej (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 140 kcal 39,7 kcal
Białko 22,7 g 6,43 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 4,78 g 1,36 g
Tłuszcze nasycone 1,64 g 0,46 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,01 g 0,57 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,22 g 0,06 g
Cholesterol 63,0 mg 17,86 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze