Surowe udko z indyka (mięso i skóra)
1. Surowe udko z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe udko z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 144 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,54 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe udko z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 6,72 g tłuszczów, w tym:
- 2,06 g tłuszczów nasyconych,
- 2,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,83 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.
2. Surowe udko z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowe udko z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe udko z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 2,95 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,09 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,39 µg witaminy B12.
3. Surowe udko z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe udko z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,72 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 177 mg fosforu,
- 273 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 3,09 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,4 µg selenu.
4. Surowe udko z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 105 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 144 kcal | 151 kcal |
Białko | 19,54 g | 20,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,72 g | 7,06 g |
Tłuszcze nasycone | 2,06 g | 2,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,06 g | 2,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,83 g | 1,92 g |
Cholesterol | 71,0 mg | 74,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |