Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra)
1. Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 214 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,37 g białka,
- 0,17 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 15,95 g tłuszczów, w tym:
- 4,37 g tłuszczów nasyconych,
- 6,62 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 93,0 mg cholesterolu.
2. Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0,20 mg witaminy C, 28,0 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 2,30 µg witaminy K.
Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 4,73 mg witaminy B3,
- 41,6 mg witaminy B4,
- 0,99 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,56 µg witaminy B12.
3. Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,69 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 155 mg fosforu,
- 203 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 84,0 mg sodu, 1,47 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 18,00 µg selenu.
4. Surowe udko z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 214 kcal | 182 kcal |
Białko | 16,37 g | 13,92 g |
Węglowodany | 0,17 g | 0,15 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,95 g | 13,56 g |
Tłuszcze nasycone | 4,37 g | 3,71 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,62 g | 5,63 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,35 g | 2,85 g |
Cholesterol | 93,0 mg | 79,1 mg |
Witamina C | 0,20 mg | 0,17 mg |