Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 161 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 8,30 g tłuszczów, w tym:
- 3,23 g tłuszczów nasyconych,
- 3,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 59,0 mg cholesterolu.
2. Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 3,74 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,34 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 3,57 µg witaminy B12.
3. Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 2,18 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 196 mg fosforu,
- 373 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 4,66 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 17,10 µg selenu.
4. Surowy antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 161 kcal | 45,6 kcal |
Białko | 20,1 g | 5,71 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,30 g | 2,35 g |
Tłuszcze nasycone | 3,23 g | 0,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,56 g | 1,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,27 g | 0,08 g |
Cholesterol | 59,0 mg | 16,73 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |