Surowy bażant (mięso i skóra)
1. Surowy bażant (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy bażant (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 181 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy bażant (mięso i skóra) ma w 100 g 9,29 g tłuszczów, w tym:
- 2,70 g tłuszczów nasyconych,
- 4,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.
2. Surowy bażant (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy bażant (mięso i skóra) to produkt zawierający 5,30 mg witaminy C, 53,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy bażant (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 6,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,66 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,77 µg witaminy B12.
3. Surowy bażant (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy bażant (mięso i skóra) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 214 mg fosforu,
- 243 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 40,0 mg sodu, 0,96 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 15,70 µg selenu.
4. Surowy bażant (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 181 kcal | 154 kcal |
Białko | 22,7 g | 19,30 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,29 g | 7,90 g |
Tłuszcze nasycone | 2,70 g | 2,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,32 g | 3,67 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,18 g | 1,00 g |
Cholesterol | 71,0 mg | 60,4 mg |
Witamina C | 5,30 mg | 4,51 mg |