Trwa ładowanie...

Surowy dziki rak

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowy dziki rak
Surowy dziki rak (Flickr)

1. Surowy dziki rak – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy dziki rak w 100 gramach posiada wartość energetyczną 77,0 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 15,97 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy dziki rak ma w 100 g 0,95 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 0,16 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 114 mg cholesterolu.

2. Surowy dziki rak – jakie ma witaminy?

Surowy dziki rak to produkt zawierający 1,20 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 2,85 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Surowy dziki rak zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,03 mg witaminy B2,
  • 2,21 mg witaminy B3,
  • 80,9 mg witaminy B4,
  • 0,55 mg witaminy B5,
  • 0,11 mg witaminy B6,
  • 37,0 µg witaminy B9,
  • 2,00 µg witaminy B12.

3. Surowy dziki rak – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy dziki rak ma w sobie:

  • 27,0 mg wapnia,
  • 0,84 mg żelaza,
  • 27,0 mg magnezu,
  • 256 mg fosforu,
  • 302 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 1,30 mg cynku, 0,42 mg miedzi, 0,23 mg manganu i 31,6 µg selenu.

4. Surowy dziki rak - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 77,0 kcal 65,5 kcal
Białko 15,97 g 13,58 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 0,95 g 0,81 g
Tłuszcze nasycone 0,16 g 0,14 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,17 g 0,15 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,29 g 0,25 g
Cholesterol 114 mg 96,9 mg
Witamina C 1,20 mg 1,02 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze