Trwa ładowanie...

Surowy gołąb (mięso i skóra)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowy gołąb (mięso i skóra)
Surowy gołąb (mięso i skóra) (Shutterstock)

1. Surowy gołąb (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy gołąb (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 294 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 18,47 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy gołąb (mięso i skóra) ma w 100 g 23,8 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 8,43 g tłuszczów nasyconych,
  • 9,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 3,07 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.

2. Surowy gołąb (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?

Surowy gołąb (mięso i skóra) to produkt zawierający 5,20 mg witaminy C, 73,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowy gołąb (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,21 mg witaminy B1,
  • 0,22 mg witaminy B2,
  • 6,05 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,76 mg witaminy B5,
  • 0,41 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 0,40 µg witaminy B12.

3. Surowy gołąb (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy gołąb (mięso i skóra) ma w sobie:

  • 12,00 mg wapnia,
  • 3,54 mg żelaza,
  • 22,0 mg magnezu,
  • 248 mg fosforu,
  • 199 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 2,20 mg cynku, 0,44 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,30 µg selenu.

4. Surowy gołąb (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 294 kcal 250 kcal
Białko 18,47 g 15,70 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 23,8 g 20,2 g
Tłuszcze nasycone 8,43 g 7,17 g
Tłuszcze jednonienasycone 9,72 g 8,26 g
Tłuszcze wielonienasycone 3,07 g 2,61 g
Cholesterol 95,0 mg 80,8 mg
Witamina C 5,20 mg 4,42 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze