Surowy gołąb (mięso i skóra)
1. Surowy gołąb (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy gołąb (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 294 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,47 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy gołąb (mięso i skóra) ma w 100 g 23,8 g tłuszczów, w tym:
- 8,43 g tłuszczów nasyconych,
- 9,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.
2. Surowy gołąb (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy gołąb (mięso i skóra) to produkt zawierający 5,20 mg witaminy C, 73,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy gołąb (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 6,05 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,76 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,40 µg witaminy B12.
3. Surowy gołąb (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy gołąb (mięso i skóra) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 3,54 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 248 mg fosforu,
- 199 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 2,20 mg cynku, 0,44 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,30 µg selenu.
4. Surowy gołąb (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 294 kcal | 250 kcal |
Białko | 18,47 g | 15,70 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 23,8 g | 20,2 g |
Tłuszcze nasycone | 8,43 g | 7,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,72 g | 8,26 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,07 g | 2,61 g |
Cholesterol | 95,0 mg | 80,8 mg |
Witamina C | 5,20 mg | 4,42 mg |