Surowy gołąb (samo mięso)
1. Surowy gołąb (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy gołąb (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 142 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,50 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy gołąb (samo mięso) ma w 100 g 7,50 g tłuszczów, w tym:
- 1,96 g tłuszczów nasyconych,
- 2,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Surowy gołąb (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy gołąb (samo mięso) to produkt zawierający 7,20 mg witaminy C, 28,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy gołąb (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,28 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 6,86 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,79 mg witaminy B5,
- 0,53 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,47 µg witaminy B12.
3. Surowy gołąb (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy gołąb (samo mięso) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 4,51 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 307 mg fosforu,
- 237 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 2,70 mg cynku, 0,59 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,50 µg selenu.
4. Surowy gołąb (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 251 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 142 kcal | 356 kcal |
Białko | 17,50 g | 43,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,50 g | 18,83 g |
Tłuszcze nasycone | 1,96 g | 4,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,66 g | 6,68 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,60 g | 4,02 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 226 mg |
Witamina C | 7,20 mg | 18,07 mg |