Trwa ładowanie...

Surowy gołąb (samo mięso)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowy gołąb (samo mięso)
Surowy gołąb (samo mięso) (Shutterstock)

1. Surowy gołąb (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy gołąb (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 142 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 17,50 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy gołąb (samo mięso) ma w 100 g 7,50 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 1,96 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,60 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.

2. Surowy gołąb (samo mięso) – jakie ma witaminy?

Surowy gołąb (samo mięso) to produkt zawierający 7,20 mg witaminy C, 28,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowy gołąb (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,28 mg witaminy B1,
  • 0,29 mg witaminy B2,
  • 6,86 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,79 mg witaminy B5,
  • 0,53 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 0,47 µg witaminy B12.

3. Surowy gołąb (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy gołąb (samo mięso) ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 4,51 mg żelaza,
  • 25,0 mg magnezu,
  • 307 mg fosforu,
  • 237 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 2,70 mg cynku, 0,59 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,50 µg selenu.

4. Surowy gołąb (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 251 g (1 sztuka, 450 g)
Wartość energetyczna 142 kcal 356 kcal
Białko 17,50 g 43,9 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,50 g 18,83 g
Tłuszcze nasycone 1,96 g 4,92 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,66 g 6,68 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,60 g 4,02 g
Cholesterol 90,0 mg 226 mg
Witamina C 7,20 mg 18,07 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze