Surowy halibut grenlandzki
1. Surowy halibut grenlandzki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy halibut grenlandzki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 186 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,37 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy halibut grenlandzki ma w 100 g 13,84 g tłuszczów, w tym:
- 2,42 g tłuszczów nasyconych,
- 8,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 46,0 mg cholesterolu.
2. Surowy halibut grenlandzki – jakie ma witaminy?
Surowy halibut grenlandzki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 14,00 µg RAE witaminy A, 0,73 mg witaminy E, 1,097 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Surowy halibut grenlandzki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 1,50 mg witaminy B3,
- 61,8 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 1,00 µg witaminy B12.
3. Surowy halibut grenlandzki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy halibut grenlandzki ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 0,66 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 164 mg fosforu,
- 268 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 80,0 mg sodu, 0,40 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 36,5 µg selenu.
4. Surowy halibut grenlandzki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 186 kcal | 158 kcal |
Białko | 14,37 g | 12,22 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,84 g | 11,76 g |
Tłuszcze nasycone | 2,42 g | 2,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,38 g | 7,12 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,37 g | 1,16 g |
Cholesterol | 46,0 mg | 39,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |