Trwa ładowanie...

Surowy halibut grenlandzki

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowy halibut grenlandzki
Surowy halibut grenlandzki (Flickr)

1. Surowy halibut grenlandzki – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy halibut grenlandzki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 186 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 14,37 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy halibut grenlandzki ma w 100 g 13,84 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 2,42 g tłuszczów nasyconych,
  • 8,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,37 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 46,0 mg cholesterolu.

2. Surowy halibut grenlandzki – jakie ma witaminy?

Surowy halibut grenlandzki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 14,00 µg RAE witaminy A, 0,73 mg witaminy E, 1,097 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Surowy halibut grenlandzki zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,08 mg witaminy B2,
  • 1,50 mg witaminy B3,
  • 61,8 mg witaminy B4,
  • 0,25 mg witaminy B5,
  • 0,42 mg witaminy B6,
  • 1,00 µg witaminy B9,
  • 1,00 µg witaminy B12.

3. Surowy halibut grenlandzki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy halibut grenlandzki ma w sobie:

  • 3,00 mg wapnia,
  • 0,66 mg żelaza,
  • 26,0 mg magnezu,
  • 164 mg fosforu,
  • 268 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 80,0 mg sodu, 0,40 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 36,5 µg selenu.

4. Surowy halibut grenlandzki - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 186 kcal 158 kcal
Białko 14,37 g 12,22 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 13,84 g 11,76 g
Tłuszcze nasycone 2,42 g 2,06 g
Tłuszcze jednonienasycone 8,38 g 7,12 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,37 g 1,16 g
Cholesterol 46,0 mg 39,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze