Surowy halibut ze skórą
1. Surowy halibut ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy halibut ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,5 g białka,
- 1,81 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy halibut ze skórą ma w 100 g 2,92 g tłuszczów, w tym:
- 0,73 g tłuszczów nasyconych,
- 1,20 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,91 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Surowy halibut ze skórą – jakie ma witaminy?
Surowy halibut ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 47,0 µg RAE witaminy A, 1,90 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy halibut ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 5,76 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,38 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 1,78 µg witaminy B12.
3. Surowy halibut ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy halibut ze skórą ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 0,27 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 244 mg fosforu,
- 449 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 79,0 mg sodu, 0,61 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 51,1 µg selenu.
4. Surowy halibut ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 116 kcal | 98,6 kcal |
Białko | 20,5 g | 17,45 g |
Węglowodany | 1,81 g | 1,54 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,92 g | 2,48 g |
Tłuszcze nasycone | 0,73 g | 0,62 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,20 g | 1,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,91 g | 0,78 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 61,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |