Surowy indyk (mięso ciemne i skóra)
1. Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 161 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,81 g białka,
- 0,15 g węglowodanów,
- 0,10 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) ma w 100 g 8,97 g tłuszczów, w tym:
- 2,41 g tłuszczów nasyconych,
- 3,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 26,0 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 19,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 5,38 mg witaminy B3,
- 63,8 mg witaminy B4,
- 0,86 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,84 µg witaminy B12.
3. Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,00 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 166 mg fosforu,
- 208 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 113 mg sodu, 2,32 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,2 µg selenu.
4. Surowy indyk (mięso ciemne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 161 kcal | 45,6 kcal |
Białko | 19,81 g | 5,62 g |
Węglowodany | 0,15 g | 0,04 g |
Cukier | 0,10 g | 0,03 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,97 g | 2,54 g |
Tłuszcze nasycone | 2,41 g | 0,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,09 g | 0,88 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,44 g | 0,69 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 24,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |