Surowy indyk (mięso jasne i skóra)
1. Surowy indyk (mięso jasne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy indyk (mięso jasne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 161 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,0 g białka,
- 0,15 g węglowodanów,
- 0,06 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy indyk (mięso jasne i skóra) ma w 100 g 7,43 g tłuszczów, w tym:
- 1,90 g tłuszczów nasyconych,
- 2,43 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,95 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Surowy indyk (mięso jasne i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy indyk (mięso jasne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 19,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 11,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy indyk (mięso jasne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 8,97 mg witaminy B3,
- 50,4 mg witaminy B4,
- 0,73 mg witaminy B5,
- 0,71 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,67 µg witaminy B12.
3. Surowy indyk (mięso jasne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy indyk (mięso jasne i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,75 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 188 mg fosforu,
- 223 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 105 mg sodu, 1,25 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,7 µg selenu.
4. Surowy indyk (mięso jasne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 161 kcal | 137 kcal |
Białko | 22,0 g | 18,67 g |
Węglowodany | 0,15 g | 0,13 g |
Cukier | 0,06 g | 0,05 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,43 g | 6,32 g |
Tłuszcze nasycone | 1,90 g | 1,61 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,43 g | 2,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,95 g | 1,66 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |