Surowy indyk (samo mięso)
1. Surowy indyk (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy indyk (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 112 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,6 g białka,
- 0,14 g węglowodanów,
- 0,07 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy indyk (samo mięso) ma w 100 g 1,93 g tłuszczów, w tym:
- 0,46 g tłuszczów nasyconych,
- 0,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,41 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Surowy indyk (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy indyk (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 9,00 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 8,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy indyk (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 8,10 mg witaminy B3,
- 60,2 mg witaminy B4,
- 0,84 mg witaminy B5,
- 0,65 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 1,24 µg witaminy B12.
3. Surowy indyk (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy indyk (samo mięso) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,86 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 190 mg fosforu,
- 235 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 118 mg sodu, 1,84 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,6 µg selenu.
4. Surowy indyk (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 112 kcal | 95,2 kcal |
Białko | 22,6 g | 19,24 g |
Węglowodany | 0,14 g | 0,12 g |
Cukier | 0,07 g | 0,06 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,93 g | 1,64 g |
Tłuszcze nasycone | 0,46 g | 0,39 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,48 g | 0,41 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,41 g | 0,35 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |