Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra)
1. Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 169 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,84 g białka,
- 0,15 g węglowodanów,
- 0,10 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) ma w 100 g 10,83 g tłuszczów, w tym:
- 2,60 g tłuszczów nasyconych,
- 4,40 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 28,0 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 20,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,24 mg witaminy B3,
- 57,2 mg witaminy B4,
- 0,85 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,81 µg witaminy B12.
3. Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,83 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 172 mg fosforu,
- 202 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 161 mg sodu, 2,30 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 19,90 µg selenu.
4. Surowy indyk w roztworze (mięso ciemne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 169 kcal | 193 kcal |
Białko | 17,84 g | 20,3 g |
Węglowodany | 0,15 g | 0,17 g |
Cukier | 0,10 g | 0,11 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,83 g | 12,35 g |
Tłuszcze nasycone | 2,60 g | 2,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,40 g | 5,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,81 g | 4,34 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 93,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |