Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra)
1. Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,03 g białka,
- 0,15 g węglowodanów,
- 0,08 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) ma w 100 g 9,10 g tłuszczów, w tym:
- 1,70 g tłuszczów nasyconych,
- 3,90 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,50 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 70,0 mg cholesterolu.
2. Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 23,0 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 15,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 7,25 mg witaminy B3,
- 50,8 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,16 µg witaminy B12.
3. Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,67 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 195 mg fosforu,
- 211 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 180 mg sodu, 1,68 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,2 µg selenu.
4. Surowy indyk w roztworze (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 134 kcal |
Białko | 19,03 g | 16,18 g |
Węglowodany | 0,15 g | 0,13 g |
Cukier | 0,08 g | 0,07 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,10 g | 7,74 g |
Tłuszcze nasycone | 1,70 g | 1,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,90 g | 3,32 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,50 g | 2,98 g |
Cholesterol | 70,0 mg | 59,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |