Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra)
1. Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 147 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,0 g białka,
- 0,14 g węglowodanów,
- 0,06 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) ma w 100 g 7,42 g tłuszczów, w tym:
- 1,35 g tłuszczów nasyconych,
- 3,20 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.
2. Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 19,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 11,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 8,83 mg witaminy B3,
- 46,1 mg witaminy B4,
- 0,73 mg witaminy B5,
- 0,68 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,67 µg witaminy B12.
3. Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,54 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 214 mg fosforu,
- 220 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 195 mg sodu, 1,22 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,6 µg selenu.
4. Surowy indyk w roztworze (mięso jasne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 147 kcal | 168 kcal |
Białko | 20,0 g | 22,8 g |
Węglowodany | 0,14 g | 0,16 g |
Cukier | 0,06 g | 0,07 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,42 g | 8,46 g |
Tłuszcze nasycone | 1,35 g | 1,54 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,20 g | 3,65 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,60 g | 2,96 g |
Cholesterol | 60,0 mg | 68,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |