Surowy kogut (mięso i skóra)
1. Surowy kogut (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kogut (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 234 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,77 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kogut (mięso i skóra) ma w 100 g 17,07 g tłuszczów, w tym:
- 4,95 g tłuszczów nasyconych,
- 7,31 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kogut (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy kogut (mięso i skóra) to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 37,0 µg RAE witaminy A, 0,32 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy kogut (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 7,27 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,97 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Surowy kogut (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kogut (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,09 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 183 mg fosforu,
- 217 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 45,0 mg sodu, 1,17 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 14,60 µg selenu.
4. Surowy kogut (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 234 kcal | 199 kcal |
Białko | 18,77 g | 15,96 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,07 g | 14,51 g |
Tłuszcze nasycone | 4,95 g | 4,21 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,31 g | 6,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,62 g | 3,08 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 63,8 mg |
Witamina C | 1,70 mg | 1,45 mg |