Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja)
1. Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 232 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,51 g białka,
- 0,08 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 16,90 g tłuszczów, w tym:
- 4,89 g tłuszczów nasyconych,
- 7,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 2,60 mg witaminy C, 272 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 7,07 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,10 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 27,0 µg witaminy B9,
- 1,01 µg witaminy B12.
3. Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,41 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 181 mg fosforu,
- 213 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 47,0 mg sodu, 1,32 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 12,20 µg selenu.
4. Surowy kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 232 kcal | 197 kcal |
Białko | 18,51 g | 15,73 g |
Węglowodany | 0,08 g | 0,07 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,90 g | 14,37 g |
Tłuszcze nasycone | 4,89 g | 4,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,16 g | 6,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,60 g | 3,06 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 74,0 mg |
Witamina C | 2,60 mg | 2,21 mg |