Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra)
1. Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 319 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,05 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) ma w 100 g 28,7 g tłuszczów, w tym:
- 8,34 g tłuszczów nasyconych,
- 12,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 6,14 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) to produkt zawierający 1,60 mg witaminy C, 75,0 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 4,84 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,82 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,25 µg witaminy B12.
3. Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,94 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 113 mg fosforu,
- 144 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 1,26 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 12,10 µg selenu.
4. Surowy korpus drobiowy (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 59 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 319 kcal | 188 kcal |
Białko | 14,05 g | 8,29 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 28,7 g | 16,96 g |
Tłuszcze nasycone | 8,34 g | 4,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,25 g | 7,23 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 6,14 g | 3,62 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 46,6 mg |
Witamina C | 1,60 mg | 0,94 mg |