Surowy korpus drobiowy (samo mięso)
1. Surowy korpus drobiowy (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy korpus drobiowy (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 137 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,56 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy korpus drobiowy (samo mięso) ma w 100 g 5,92 g tłuszczów, w tym:
- 1,52 g tłuszczów nasyconych,
- 1,84 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 81,0 mg cholesterolu.
2. Surowy korpus drobiowy (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy korpus drobiowy (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 30,0 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy korpus drobiowy (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 6,67 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,22 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
3. Surowy korpus drobiowy (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy korpus drobiowy (samo mięso) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,04 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 151 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 82,0 mg sodu, 1,85 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,50 µg selenu.
4. Surowy korpus drobiowy (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 31 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 137 kcal | 42,5 kcal |
Białko | 19,56 g | 6,06 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,92 g | 1,84 g |
Tłuszcze nasycone | 1,52 g | 0,47 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,84 g | 0,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,47 g | 0,46 g |
Cholesterol | 81,0 mg | 25,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |