Surowy korpus z indyka (samo mięso)
1. Surowy korpus z indyka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy korpus z indyka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 113 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,3 g białka,
- 0,15 g węglowodanów,
- 0,10 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy korpus z indyka (samo mięso) ma w 100 g 2,50 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Surowy korpus z indyka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy korpus z indyka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 13,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy korpus z indyka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 5,70 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,94 mg witaminy B5,
- 0,44 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,05 µg witaminy B12.
3. Surowy korpus z indyka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy korpus z indyka (samo mięso) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,04 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 176 mg fosforu,
- 226 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 124 mg sodu, 2,59 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,4 µg selenu.
4. Surowy korpus z indyka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 113 kcal | 129 kcal |
Białko | 21,3 g | 24,3 g |
Węglowodany | 0,15 g | 0,17 g |
Cukier | 0,10 g | 0,11 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,50 g | 2,85 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 90,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |