Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości
1. Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości w 100 gramach posiada wartość energetyczną 107 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości ma w 100 g 2,07 g tłuszczów, w tym:
- 0,81 g tłuszczów nasyconych,
- 0,99 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 56,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości – jakie ma witaminy?
Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,31 mg witaminy E, 23,0 i.u. witaminy D oraz 1,10 µg witaminy K.
Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 9,28 mg witaminy B3,
- 120 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,60 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 2,08 µg witaminy B12.
3. Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,81 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 212 mg fosforu,
- 273 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 1,97 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 16,00 µg selenu.
4. Surowy kotlet z cielęciny zrazowej górnej bez kości - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 107 kcal | 91,0 kcal |
Białko | 22,1 g | 18,76 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,07 g | 1,76 g |
Tłuszcze nasycone | 0,81 g | 0,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,99 g | 0,84 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,11 g | 0,09 g |
Cholesterol | 56,0 mg | 47,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |