Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja)
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 213 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,09 g białka,
- 0,09 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 15,46 g tłuszczów, w tym:
- 4,41 g tłuszczów nasyconych,
- 6,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 86,0 mg cholesterolu.
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 2,40 mg witaminy C,253 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 6,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,02 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 26,0 µg witaminy B9,
- 0,99 µg witaminy B12.
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,37 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 196 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 1,28 mg cynku,0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,60 µg selenu.
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 213 kcal | 181 kcal |
| Białko | 17,09 g | 14,53 g |
| Węglowodany | 0,09 g | 0,08 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 15,46 g | 13,14 g |
| Tłuszcze nasycone | 4,41 g | 3,75 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 6,39 g | 5,43 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 3,33 g | 2,83 g |
| Cholesterol | 86,0 mg | 73,1 mg |
| Witamina C | 2,40 mg | 2,04 mg |
| Równoważnik folianów | 26,0 µg | 22,1 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,06 mg | 0,05 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,17 mg | 0,15 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 6,43 mg | 5,46 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,02 mg | 0,87 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,32 mg | 0,27 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 26,0 µg | 22,1 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,99 µg | 0,84 µg |
| Witamina A | 843 i.u. | 717 i.u. |
| Witamina A | 253 µg RAE | 215 µg RAE |
| Retinol | 253 µg | 215 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 10,00 mg | 8,50 mg |
| Żelazo | 1,37 mg | 1,17 mg |
| Magnez | 19,00 mg | 16,15 mg |
| Fosfor | 165 mg | 140 mg |
| Potas | 196 mg | 167 mg |
| Sód | 69,0 mg | 58,7 mg |
| Cynk | 1,28 mg | 1,09 mg |
| Miedź | 0,06 mg | 0,05 mg |
| Mangan | 0,03 mg | 0,02 mg |
| Selen | 11,60 µg | 9,86 µg |
| Woda | 66,0 g | 56,1 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.