Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja)
1. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 213 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,09 g białka,
- 0,09 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 15,46 g tłuszczów, w tym:
- 4,41 g tłuszczów nasyconych,
- 6,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 86,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 2,40 mg witaminy C, 253 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 6,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,02 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 26,0 µg witaminy B9,
- 0,99 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,37 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 196 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 1,28 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,60 µg selenu.
4. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 213 kcal | 181 kcal |
Białko | 17,09 g | 14,53 g |
Węglowodany | 0,09 g | 0,08 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,46 g | 13,14 g |
Tłuszcze nasycone | 4,41 g | 3,75 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,39 g | 5,43 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,33 g | 2,83 g |
Cholesterol | 86,0 mg | 73,1 mg |
Witamina C | 2,40 mg | 2,04 mg |