Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso)
1. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 111 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) ma w 100 g 2,70 g tłuszczów, w tym:
- 0,67 g tłuszczów nasyconych,
- 0,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,67 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 65,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 7,88 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,03 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,03 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 198 mg fosforu,
- 238 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 1,19 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 16,90 µg selenu.
4. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 111 kcal | 94,4 kcal |
Białko | 20,3 g | 17,28 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,70 g | 2,30 g |
Tłuszcze nasycone | 0,67 g | 0,57 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,83 g | 0,71 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,67 g | 0,57 g |
Cholesterol | 65,0 mg | 55,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |