Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne)
1. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 113 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,74 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) ma w 100 g 3,61 g tłuszczów, w tym:
- 0,93 g tłuszczów nasyconych,
- 1,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,90 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 18,00 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 5,88 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,18 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 178 mg fosforu,
- 227 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 95,0 mg sodu, 1,65 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,50 µg selenu.
4. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso ciemne) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 113 kcal | 128 kcal |
Białko | 18,74 g | 21,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,61 g | 4,08 g |
Tłuszcze nasycone | 0,93 g | 1,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,12 g | 1,27 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,90 g | 1,02 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 81,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |