Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne)
1. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 109 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) ma w 100 g 1,63 g tłuszczów, w tym:
- 0,37 g tłuszczów nasyconych,
- 0,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 10,22 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,85 mg witaminy B5,
- 0,55 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,39 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,89 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 223 mg fosforu,
- 252 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 0,66 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 17,80 µg selenu.
4. Surowy kurczak do pieczenia (samo mięso jasne) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 99 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 109 kcal | 108 kcal |
Białko | 22,2 g | 22,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,63 g | 1,61 g |
Tłuszcze nasycone | 0,37 g | 0,37 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,48 g | 0,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,40 g | 0,40 g |
Cholesterol | 57,0 mg | 56,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |