Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra)
1. Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 237 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,69 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) ma w 100 g 18,34 g tłuszczów, w tym:
- 5,26 g tłuszczów nasyconych,
- 7,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 81,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 49,0 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 5,21 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,99 mg witaminy B5,
- 0,25 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,29 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,98 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 136 mg fosforu,
- 178 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 1,58 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 12,70 µg selenu.
4. Surowy kurczak (mięso ciemne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 237 kcal | 201 kcal |
Białko | 16,69 g | 14,19 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 18,34 g | 15,59 g |
Tłuszcze nasycone | 5,26 g | 4,47 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,65 g | 6,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,96 g | 3,37 g |
Cholesterol | 81,0 mg | 68,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |