Surowy kurczak (mięso i skóra)
1. Surowy kurczak (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 215 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,60 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak (mięso i skóra) ma w 100 g 15,06 g tłuszczów, w tym:
- 4,31 g tłuszczów nasyconych,
- 6,24 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak (mięso i skóra) to produkt zawierający 1,60 mg witaminy C, 41,0 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Surowy kurczak (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 6,80 mg witaminy B3,
- 59,7 mg witaminy B4,
- 0,91 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,31 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,90 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 147 mg fosforu,
- 189 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 1,31 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 14,40 µg selenu.
4. Surowy kurczak (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 215 kcal | 183 kcal |
Białko | 18,60 g | 15,81 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,06 g | 12,80 g |
Tłuszcze nasycone | 4,31 g | 3,66 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,24 g | 5,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,23 g | 2,75 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 63,8 mg |
Witamina C | 1,60 mg | 1,36 mg |