Surowy kurczak (mięso jasne i skóra)
1. Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 186 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) ma w 100 g 11,07 g tłuszczów, w tym:
- 3,16 g tłuszczów nasyconych,
- 4,52 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,34 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 30,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 8,91 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,79 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,79 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 163 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 0,93 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 16,40 µg selenu.
4. Surowy kurczak (mięso jasne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 116 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 186 kcal | 216 kcal |
Białko | 20,3 g | 23,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,07 g | 12,84 g |
Tłuszcze nasycone | 3,16 g | 3,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,52 g | 5,24 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,34 g | 2,71 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 77,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |