Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)
1. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 213 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,33 g białka,
- 0,13 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 14,83 g tłuszczów, w tym:
- 4,24 g tłuszczów nasyconych,
- 6,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 2,60 mg witaminy C, 232 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 6,64 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,07 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 30,0 µg witaminy B9,
- 1,11 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,31 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 149 mg fosforu,
- 189 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 1,48 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,80 µg selenu.
4. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 213 kcal | 181 kcal |
Białko | 18,33 g | 15,58 g |
Węglowodany | 0,13 g | 0,11 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,83 g | 12,61 g |
Tłuszcze nasycone | 4,24 g | 3,60 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,08 g | 5,17 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,19 g | 2,71 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 76,5 mg |
Witamina C | 2,60 mg | 2,21 mg |