Trwa ładowanie...

Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)

1. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 213 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 18,33 g białka,
  • 0,13 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 14,83 g tłuszczów, w tym:

  • 4,24 g tłuszczów nasyconych,
  • 6,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 3,19 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.

2. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?

Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 2,60 mg witaminy C, 232 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,19 mg witaminy B2,
  • 6,64 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 1,07 mg witaminy B5,
  • 0,34 mg witaminy B6,
  • 30,0 µg witaminy B9,
  • 1,11 µg witaminy B12.

3. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:

  • 11,00 mg wapnia,
  • 1,31 mg żelaza,
  • 20,0 mg magnezu,
  • 149 mg fosforu,
  • 189 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 1,48 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,80 µg selenu.

4. Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 213 kcal 181 kcal
Białko 18,33 g 15,58 g
Węglowodany 0,13 g 0,11 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 14,83 g 12,61 g
Tłuszcze nasycone 4,24 g 3,60 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,08 g 5,17 g
Tłuszcze wielonienasycone 3,19 g 2,71 g
Cholesterol 90,0 mg 76,5 mg
Witamina C 2,60 mg 2,21 mg
Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)
Surowy kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) (Shutterstock)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.