Surowy kurczak (samo ciemne mięso)
1. Surowy kurczak (samo ciemne mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy kurczak (samo ciemne mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 125 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy kurczak (samo ciemne mięso) ma w 100 g 4,31 g tłuszczów, w tym:
- 1,10 g tłuszczów nasyconych,
- 1,34 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 80,0 mg cholesterolu.
2. Surowy kurczak (samo ciemne mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy kurczak (samo ciemne mięso) to produkt zawierający 3,10 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Surowy kurczak (samo ciemne mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 6,25 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,25 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
3. Surowy kurczak (samo ciemne mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy kurczak (samo ciemne mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,03 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 162 mg fosforu,
- 222 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 85,0 mg sodu, 2,00 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,50 µg selenu.
4. Surowy kurczak (samo ciemne mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 109 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 125 kcal | 136 kcal |
Białko | 20,1 g | 21,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,31 g | 4,70 g |
Tłuszcze nasycone | 1,10 g | 1,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,34 g | 1,46 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,07 g | 1,17 g |
Cholesterol | 80,0 mg | 87,2 mg |
Witamina C | 3,10 mg | 3,38 mg |