Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy
1. Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 357 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,46 g białka,
- 79,3 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 11,00 g błonnika.
Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy ma w 100 g 2,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,29 g tłuszczów nasyconych,
- 0,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,92 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy – jakie ma witaminy?
Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 9,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,23 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 2,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,48 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 25,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,93 mg żelaza,
- 119 mg magnezu,
- 253 mg fosforu,
- 294 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 1,79 mg cynku, 0,20 mg miedzi, 0,48 mg manganu i 7,90 µg selenu.
4. Surowy makaron bezglutenowy z kukurydzy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 105 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 357 kcal | 375 kcal |
Białko | 7,46 g | 7,83 g |
Węglowodany | 79,3 g | 83,2 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 11,00 g | 11,55 g |
Tłuszcz | 2,08 g | 2,18 g |
Tłuszcze nasycone | 0,29 g | 0,31 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,54 g | 0,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,92 g | 0,97 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |