Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony)
1. Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 384 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,16 g białka,
- 71,3 g węglowodanów,
- 1,88 g cukrów,
- 3,30 g błonnika.
Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) ma w 100 g 4,44 g tłuszczów, w tym:
- 1,18 g tłuszczów nasyconych,
- 1,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) – jakie ma witaminy?
Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 17,00 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E, 11,00 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 2,10 mg witaminy B3,
- 78,7 mg witaminy B4,
- 0,91 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 29,0 µg witaminy B9,
- 0,29 µg witaminy B12.
3. Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) ma w sobie:
- 35,0 mg wapnia,
- 1,90 mg żelaza,
- 58,0 mg magnezu,
- 241 mg fosforu,
- 244 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 21,0 mg sodu, 1,92 mg cynku, 0,30 mg miedzi, 0,86 mg manganu i 78,8 µg selenu.
4. Surowy makaron jajeczny (niewzbogacony) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 38 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 384 kcal | 146 kcal |
Białko | 14,16 g | 5,38 g |
Węglowodany | 71,3 g | 27,1 g |
Cukier | 1,88 g | 0,71 g |
Błonnik | 3,30 g | 1,25 g |
Tłuszcz | 4,44 g | 1,69 g |
Tłuszcze nasycone | 1,18 g | 0,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,25 g | 0,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,33 g | 0,51 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 31,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |